Zorgmedewerkers starten zomervakantie met kampioenschap telefoonwerpen

Telefoonwerpen

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) zet de zomervakantie in met een kampioenschap draagbare telefoonwerpen. Ziekenhuismedewerkers worden uitgenodigd om hun rinkelende toestel – dat symbool staat voor de hoge werkdruk – zo ver mogelijk weg te kegelen.

Ook na de pandemie blijft de werkdruk in ziekenhuizen hoog. Dat voelen ze bij ZNA. “Nu de vakantie voor de deur staat willen we onze medewerkers helpen ontstressen”, legt psychologe Heidi Luypaert van het zelfzorgteam uit. “Om stoom af te blazen kunnen de collega’s van vier sites een draagbare telefoon zo ver of precies mogelijk gooien. Want iedereen kent wel die momenten waarop je dat ding liefst zo ver mogelijk wilt weggooien. Na twee heel stressvolle jaren geven we medewerkers nu de kans om dat in werkelijkheid om te zetten.”

DECT-dumpen

Het gaat gelukkig niet over dure smartphones, wel over DECT-telefoons, die veel gebruikt worden in ziekenhuizen. Zo’n DECT-telefoon bestaat uit een basisstation en een draadloze handset, en zorgt ervoor dat een ziekenhuismedewerkers bereikbaar is op de hele site.

“Het DECT-werpen is een ludieke manier om alle opgebouwde frustraties, spanning en stress eens los te laten. Bovendien is het een verbindende activiteit voor het personeel. We ontmoeten elkaar op het grasplein, supporteren en strijden voor een prijs voor het team of de afdeling. Dat is een fijne onderbreking van de dagelijkse opdrachten en taken”, aldus Wim Van de Waeter, algemeen directeur Patiëntenzorg.

Telefoonwerpen
Vier ZNA-sites nemen deel aan het kampioenschap telefoonwerpen. Wie zal winnen?

Een ontspannende prijs

Bij een kampioenschap hoort een prijs. Er zijn aparte klassementen voor mannen en vrouwen. Per site is er een prijs voor de man en vrouw met de beste worp voorzien. De teams van de winnaars krijgen een aantal dagen een ontspannende massagestoel op de afdeling. Dat is ten slotte dé manier om te ontspannen.

Voor het kampioenschap worden kapotte en onherstelbare DECT-toestellen gebruikt. Na afloop worden ze gerecycleerd.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.