1600 kraanvogels sieren inkomhal AZ Alma

Schermafbeelding 2024-10-17 om 14.42.25
Redactie

Donderdag 17 oktober is de Dag tegen Kanker en dan worden traditioneel in AZ Alma gele lintjes uitgedeeld. Dit jaar kwam daar nog iets extra bij, want de patiënten kregen ook de kans om met origami-papier aan de slag te gaan en een kraanvogel te vouwen.

Liefst 1600 papieren kraanvogels sieren deze week de inkomhal van AZ Alma. Deze werden geplooid door de bezoekers en medewerkers van Huyse Nestelt, een inloophuis voor mensen met of na kanker. Het plooien van kraanvogels blijkt heel verbindend te werken voor de bezoekers.

Het kraanvogelproject bij AZ Alma werd begeleid door de Japans-Braziliaanse kunstenares Claudia Nakayama, die ook enkele grotere exemplaren ontwierp. Daarnaast maakte ze een kunstwerk met kleine kraanvogeltjes op een blauwe achtergrond. Wie het werk in de inkomhal goed bekijkt, ziet dat de kraanvogeltjes van rijstpapier zijn gemaakt en beschreven zijn: elk vogeltje staat symbool voor een gast van Huyse Nestelt, die een boodschap van hoop en kracht neerschreef. Het kunstwerk wordt geveild ten voordele van Huyse Nestelt. Bieden kan op info@vzwhuysenestelt.be.

De 1600 kraanvogels verhuizen na deze week naar de afdelingen Oncologie en Pediatrie in AZ Alma zodat ze er een blijvend teken van hoop en verbinding zijn. Intussen zijn ze bij Huyse Nestelt al bezig met een volgend project: 1000 gevouwen kraanvogels voor een Levensloop-evenement in mei volgend jaar in Lievegem.

Op de foto: Origami-artieste Claudia Nakayama, het team van Huyse Nestelt, het directiecomité en enkele medewerkers.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.