Dienst oncologie Ziekenhuis Geel samen met patiënten op weekend in Den Bosch

s4NexArQ
Redactie

De dienst oncologie van Ziekenhuis Geel kon dankzij de steun van Stichting Tegen Kanker en Happy Weekends een bijzondere tweedaagse uitstap organiseren voor enkele van hun patiënten. De unieke ervaring vond plaats in het pittoreske Den Bosch in Nederland.

De uitstap was al een groot succes nog voor die goed en wel begonnen was. Er konden slechts 21 gelukkigen mee, maar er schreven zich bijna 50 kandidaten in. Uiteindelijk moest lotsrekking bepalen wie mee mocht.

Twee van die gelukkigen waren Vicky en haar partner Conny. Vicky is 49 jaar, werd in maart 2023 gediagnosticeerd met darmkanker en in december van datzelfde jaar werd er een kwaadaardig gezwel op haar eierstok gevonden. “Toen ik hoorde dat er een tweedaagse uitstap werd georganiseerd, heb ik er geen seconde over getwijfeld en ons meteen ingeschreven” aldus Vicky. “Het is heel waardevol om dit samen met lotgenoten te beleven. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. De groep is ook een mix van leeftijden en achtergronden, wat supermooi is om te zien”. 

Ook Wendy was een van de gelukkige aanwezigen. De 43-jarige personeelsverantwoordelijke kreeg in februari te horen dat ze borstkanker heeft. “Ik was in het ziekenhuis voor mijn chemo toen ik het inschrijvingsformulier kreeg. Ik heb de papieren dan ook onmiddellijk ingevuld en afgegeven, omdat ik meteen verkocht was. Bij lotgenoten zijn, verhalen van elkaar horen, zien dat je niet alleen bent… Het zijn allemaal dingen waar ik gigantisch veel steun uit haal.”

Op het programma stonden onder meer een een bezoek aan de Abdij van Postel, een bezoek aan een authentieke kaasboerderij en een herfstwandeling door de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Een perfecte gelegenheid om in de frisse lucht op adem te komen en te ontspannen in de mooie natuuromgeving. De tweede dag stond helemaal in het teken van Den Bosch. De Nederlandse stad werd zowel te voet als met een boottocht verkend.

“Ik vond alle momenten mooi, maar mijn favoriete activiteit van de tweedaagse was de boottocht. Dat was zo ontzettend ontspannend. Boven op de boot, lekker in het zonnetje zitten en gewoon genieten! Wat wil een mens nog meer?” vertelde Jo (66 jaar), die al bijna 30 jaar tegen kanker vecht.

Lotgenoten samenbrengen

Kortom, de uitstap was dus een groot succes, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor Nadia Vanbosch diensthoofd van het oncologisch daghospitaal van Ziekenhuis Geel en reisbelegeider van de uitstap. “Op onze dienst zijn we enorm blij met deze mooie donatie van Stichting Tegen Kanker. Elke dag proberen we als team het beste van onszelf te geven, zowel op professioneel als emotioneel vlak. We kennen de noden van onze patiënten. Eén daarvan is lotgenoten samenbrengen en dat is exact wat we hebben kunnen doen met deze uitstap. We hebben samen bewogen, gelachen, gehuild, genoten… Het was gewoon weg een prachtig weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.