AZ Sint-Blasius en Diabetes Liga bundelen krachten om burgers te informeren rond diabetes

Schermafbeelding 2024-10-07 om 12.03.31
Redactie

AZ Sint-Blasius, de Stad Dendermonde en Diabetes Liga hebben hun krachten gebundeld om burgers dit najaar te informeren rond diabetes. Diabetes komt voor bij 1 op de 10 Vlamingen. Gelukkig kan je heel wat zelf doen om de aandoening te voorkomen.

Liefst 1 op de 10 Vlamingen heeft met diabetes te kampen. Opvallend: een derde van deze groep weet zelf (nog) niet dat ze aan de aandoening lijden. Nochtans heeft diabetes heel wat schadelijke gevolgen voor de gezondheid én zijn er bovendien heel veel zaken die je zelf kunt doen om diabetes te vermijden.

Alles begint bij een gezonde levensstijl. Zo verhogen overgewicht en een ongezonde levensstijl het risico op diabetes type 2, de meest voorkomende vorm van suikerziekte, aanzienlijk. Daarom organiseert AZ Sint-Blasius samen met Stad Dendermonde en de Diabetes Liga dit najaar tal van sensibiliserende activiteiten om het risico op diabetes te helpen verminderen.

Het vormingsaanbod kwam mee tot stand in samenwerking met Blasius Academie, de afdeling van AZ Sint-Blasius die onder meer infosessies, groepslessen, webinars, tentoonstellingen en andere educatieve initiatieven organiseert om de kennis rond gezondheid en het leven met een bepaalde aandoening te vergroten.

Zo vond op 27 september in het stadhuis van Dendermonde een lezing plaats over diabetes en hartfalen door endocrinoloog dr. Laurens Veldeman. Op 30 september konden burgers hun persoonlijke risico op diabetes laten berekenen op een infostand op de maandagmarkt. Bezoekers konden ook proeven van een gezond, diabetes-vriendelijk én lekker recept, klaargemaakt door PLEK35.

Gratis activiteiten

De sensibiliseringscampagne gaat dit najaar onverminderd verder met een aantal gratis activiteiten, waarop iedereen van welkom is. Zo zijn er op 19 oktober een aantal themawandelingen door de stad. En op dinsdagavond 3 december brengen comedian (en vader van twee zonen met diabetes) Koen Dewulf en muzikant Sven Bauwens in Cultuurhuis Belgica een inspirerende theatervoorstelling over diabetes, getiteld ‘Ons Zoetje’.

Meer info en een link om je in te schrijven vind je hier.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.