Doktr-app breidt uit met online psychologen

Schermafbeelding 2024-10-14 om 12.04.22
Redactie

Doktr, de Belgische gezondheids-app die videoconsultaties tussen gebruikers en zorgverleners mogelijk maakt, breidt verder uit. Sinds kort kun je via de app ook professionele psychologische ondersteuning aanvragen, en dit in zowel het Frans als het Nederlands.

Terwijl Franstalige gebruikers al sinds begin dit jaar toegang hadden tot mentale ondersteuning via Doktr, kunnen ook Nederlandstalige gebruikers vanaf nu terecht bij deskundige psychologen in hun eigen taal.

De nieuwe functionaliteit komt geen moment te vroeg, gezien de zorgwekkende cijfers die de staat van mentaal welzijn in Vlaanderen onthullen. Volgens cijfers van Zorgnet-Icuro heeft liefst 22 procent van de Vlamingen heeft af te rekenen met een psychische aandoening, zoals angst of depressie. Uit de gezondheidsenquête van Sciensano blijkt zelfs dat de groep Vlamingen die psychische problemen ervaart met of zonder formele diagnose nog groter is (33 procent), terwijl de wachttijden voor psychologische zorg langer zijn dan ooit.

Met de toevoeging van de mogelijkheid om via videoconsultatie snel in contact te komen met een psycholoog, wil Doktr de drempel nu verlagen om hulp te zoeken. Geen wachttijden, geen verplaatsingen, gewoon vanuit je eigen comfortabele plek een gesprek aangaan met een psycholoog. 

Gemiddelde wachttijd: 6 maanden

Wie vandaag om psychologische ondersteuning vraagt, moet rekening houden met een gemiddelde wachttijd van zes maanden. De wachtlijsten die al lang waren, worden alleen maar langer. Doktr doorbreekt dit patroon door direct toegang te bieden tot psychologen via videoconsultaties. De meeste Doktr-gebruikers kunnen binnen enkele dagen geholpen worden door een psycholoog. 

De psychologen die paraat staan voor consultaties via de Doktr-app, zijn bovendien zorgvuldig geselecteerd op basis van hun professionele kwalificaties en erkende expertise. De sessies zijn volledig vertrouwelijk en goed beveiligd, zodat gebruikers met een gerust hart kunnen praten over hun zorgen en problemen. 

“Met de toevoeging van psychologen aan onze service, willen we het voor mensen eenvoudiger maken om op het juiste moment hulp te zoeken”, zegt Jan Van Wijnendaele, Managing Director bij Doktr. “Dit initiatief helpt wachttijden te verkorten en biedt een laagdrempelige manier om psychologische ondersteuning te krijgen, zonder dat men fysiek aanwezig hoeft te zijn. Inzetten op mentaal welzijn is een volgende stap in onze evolutie.”

Het videoconsultatieplatform Doktr werd in 2021 door Proximus gelanceerd. Sinds 2022 zetten CM en Solidaris hun schouders mee onder de app, die inmiddels al meer dan 120.000 geregistreerde gebruikers telt.

LEES MEER OP INFUUS.BE

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.