Stichting tegen Kanker viert 100ste verjaardag met Koningin Mathilde

(C) Stichting tegen Kanker

Koningin Mathilde bracht gisteren een bezoek aan Camp Tournesol in Malmédy ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Stichting tegen Kanker.

Al sinds 1989 organiseert de Stichting elk jaar een vakantiekamp voor kinderen en jongeren die in behandeling zijn. Op het prachtige Domaine Val d’Arimont in Malmédy kunnen ze er een week lang genieten van een vakantie binnen een veilig kader en met de nodige medische zorgen. Zo staat er dag en nacht een medisch team klaar voor onder andere bloed- en bloedplaatjestransfusies en chemotherapie.

Dit jaar staat het vakantiekamp in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Koningin Mathilde stak de vlam aan en verklaarde de Olympische Spelen officieel voor geopend. Daarna nam ze deel aan enkele groepsactiviteiten en ontmoette ze de organisatoren en het medisch team. Ook hockeydoelman Vincent Vanasch van de Red Lions verraste de kinderen met een bezoekje.

De Stichting tegen Kanker bestaat in 2024 precies honderd jaar en kan dit jaar genieten van de Hoge Bescherming van Hare Majesteit. “Een groot voorrecht en een enorme eer om haar te mogen verwelkomen in Camp Tournesol”, zegt CEO Bruno Colmant. “Het is een kans om aandacht te vestigen op deze missie en iedereen te bedanken die met ons samenwerkt om dit te realiseren,” aldus Colman.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES