Foute info in nieuwsartikels leidt tot stortvloed vragen bij ZNA

ZNA nieuwsbericht

Begin deze week berichtten enkele kranten dat een patiënt zonder kanker chemotherapie kreeg in ZNA. Dat verhaal klopt niet, en werd niet gecontroleerd bij ZNA zelf, laat het ziekenhuis weten.

Een opmerkelijk persbericht van ZNA: ‘Patiënt die onterecht chemo zou hebben gekregen, bestaat niet’. Op maandag 17 juni 2024 berichtten enkele kranten namelijk dat een patiënt zonder kanker toch chemotherapie zou hebben gekregen bij ZNA. Dat nieuws was niet gecheckt bij het ziekenhuis in kwestie, maar wel overgenomen door een aantal redacties. Dat leidde bij ZNA tot een stortvloed aan vragen van patiënten die nodeloos ongerust werden door deze artikels. Daarnaast zogen de artikels de kankerspecialisten en hun team mee in dit verhaal.   

ZNA laat weten dat er verkeerde conclusies getrokken werden op basis van flarden informatie. “De informatie in het bewuste artikel kwam van enkele bronnen die flarden informatie aan elkaar hadden geknoopt en daaruit verkeerde conclusies hebben getrokken”, klinkt het. “Voor alle duidelijkheid: het is onmogelijk dat iemand zonder kanker chemo krijgt.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES