Leerlingen schenken 500 euro aan Planeet Goudgeel

Schenking Planeet Goudgeel

De leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement & Visual Merchandising van Sint-Maria in Geel schenken 500 euro aan Planeet Goudgeel, de nieuwe kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. “Het geeft een goed gevoel dat we kunnen bijdragen aan een aangenamer ziekenhuisverblijf voor kinderen.”

De leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement & Visual Merchandising van Sint-Maria in Geel moeten, in kader van hun opleiding, een minionderneming op poten zetten. Dat project heet ‘The Studentbox’. Het is inmiddels uitgegroeid tot een ware succesformule in Geel.

Het aanbod in ‘The Studentbox’ is aangepast aan de basisbehoeften van de leerlingen op de school. “Ze kunnen in onze winkel terecht voor tweedehandskledij, schoolmateriaal of een lekkere lunch. Telkens tegen zeer democratische prijzen”, verduidelijkt Jules Bartholomeus, leerling in 7RVM en een van de managers van de minionderneming.

De winst van die ‘The Studentbox’ gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Een deel van het bedrag wordt geschonken aan een sociaal project binnen Sint-Maria Geel, dat inzet op kansrijk en betaalbaar onderwijs. Het tweede goede doel is Planeet Goudgeel. “Onze twee managers, Jules Bartholomeus en Luc Heylen, brachten zelf het idee aan om ook de nieuwe kinderafdeling van Ziekenhuis Geel een deel van de opbrengst te schenken”, zegt Daisy Lenssen, leerkracht en stagebegeleider bij de school. “Het geeft een goed gevoel dat we op die manier een steentje kunnen bijdragen tot het creëren van een aangenamer ziekenhuisverblijf voor kinderen”, vult Luc Heylen, aan.

Aankleding van de kamers

Ziekenhuis Geel zal het bedrag investeren in de verdere inrichting en aankleding van de nieuwe kinderafdeling. “Eind vorig jaar werd de ruwbouwfase afgerond en sinds enkele maanden zijn de aannemers gestart met de binnenafwerking. Zo zijn nu bijvoorbeeld bijna alle binnenmuren geplaatst en worden volop de technieken, zoals water- en elektriciteitsleidingen gelegd. In een volgende fase focussen we ons op de aankleding van de verschillende ruimtes en kamers. Stilaan begint Planeet Goudgeel écht vorm te krijgen”, vertelt Wim Vergauwen, diensthoofd pediatrie van Ziekenhuis Geel. “Normaal gezien, verwelkomen wij onze eerste patiëntjes eind dit jaar op de nieuwe afdeling”, vult An Geboers, hoofdverpleegkundige pediatrie aan. “Daar kijken we alvast met heel het team naar uit.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES