Een dikke merci: “Bedankt voor de steun”

Dikke merci

In het groene Steendorp ligt woonzorgcentrum ‘t Blauwhof. Aan de buitenkant oogt het gebouw heel sereen, maar binnen heerst er een gezellige drukte. Zeker wanneer de kleurrijke bos bloemen aan het team wordt geschonken. Met deze ruiker wil hoofdverpleegkundige Diana Tierens (42) haar team officieel ‘in de bloemetjes’ plaatsen.  

Dag Diana, hoe ben jij bij wzc ’t Blauwhof beland? 

Diana Tierens: “Ik werk al lang voor De Sleutelzorg – de overkoepelende organisatie, die bestaat uit twee woonzorgcentra, waarvan De Reiger in Temse en ’t Blauwhof in Steendorp – in De Reiger. Op een bepaald moment kwam er de vraag of ik de functie van hoofdverpleegkundige bij ’t Blauwhof op me wilde nemen. Dat was in oktober in het coronajaar 2020. Ik ben toen in een heel fijn team terechtgekomen. In totaal zijn we met dertig, en dat zijn eigenlijk twee verschillende teams van telkens 15 personen. Toen ik startte was ik de enige hoofdverpleegkundige, vandaag is er wel versterking op dat vlak.” 

Waarom wil je jouw team graag in de bloemetjes zetten? 

“Ik was nog maar twee maanden aan de slag toen mijn wereld op zijn kop belandde. Mijn zoontje overleed bij de onthaalmoeder. Wiegendood, was de boodschap, maar dat kan je medisch natuurlijk niet achterhalen. Dat heeft me totaal onderuit gehaald. Ik ben tot maart het jaar daarop, toch een goed half jaar, afwezig geweest. En om eerlijk te zijn: ik twijfelde of ik wel terug zou keren naar de zorg. Ging dat wel opnieuw lukken? Maar de steun van het team heeft mij overstag doen gaan. Ze lieten me heel duidelijk weten dat ze me graag terug zagen komen. Ik ontving veel kaartjes en berichtjes en zelfs bezoekjes. Dat heeft me gesteund in de stap. Je weet dat je toch iets voor hen betekent. In tijden van persoonlijke tegenslag merk je pas op wie je kan rekenen. 

Daarnaast wil ik hen eigenlijk simpelweg bedanken om hier te werken. Een job in de ouderenzorg is tegenwoordig niet meer zo evident. Heel wat bedrijven zwaaien met mooie voordelen. Om dan toch te kiezen voor de zorg, chapeau. Ik apprecieer dat enorm. Ook los daarvan, als er iemand ziek is en ik moet rondbellen voor vervanging, dan merk ik dat iedereen oprecht zijn best doet om de zieke collega uit de nood te helpen. Er is een grote bereidheid om elkaar te steunen en te helpen.” 

Is het team dan ook een grote reden voor jou om in de zorg te werken? 

“Absoluut, dat en het feit dat de job an sich me ook nog niet verveelt. Er is veel variatie, en ook de verantwoordelijkheid bevalt me goed. Maar uiteraard, voor de fijne collega’s blijf je. Ik zie me hier nog wel lang werken. Er is sinds kort ook opnieuw directie op onze campus – dat was enkele maanden geleden niet het geval. Dat waren pittige maanden om te overbruggen, maar aan de andere kant plooiden we dan toen ook weer sterker naar elkaar toe als team. We waren een eilandje op zich. Al is het natuurlijk wel beter op deze manier (lacht). Kortom: het is een tof team, en dus een toffe werkplek.”

LEES MEER OP INFUUS.BE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.