Petra De Sutter bezoekt AZ Alma

Petra De Sutter

Vice-eersteminister Petra De Sutter bezocht eerder deze week AZ Alma. Ze had vooral oog voor de initiatieven rond mentaal welzijn, en ging langs bij de PAAZ en Timanti (dagopvang kinder- en jeugdpsychiatrie).

“Het bezoek van de vice-eersteminister kwam er op eigen vraag”, klinkt het bij AZ Alma. Op donderdag 23 mei mocht het ziekenhuis Petra De Sutter ontvangen. “Ze hecht veel belang aan mentaal welzijn en wilde daarom eens kijken hoe dat in een modern streekziekenhuis wordt aangepakt.”

Minister De Sutter bezocht eerst de PAAZ (Psychiatrische Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis). De PAAZ is een hospitalisatieafdeling die bedoeld is voor kortdurende opname van meerderjarige patiënten met acute psychische problemen of die in een crisissituatie verkeren. De opname gebeurt er steeds op vrijwillige basis. De visie van de afdeling steunt op drie pijlers: er wordt herstelgericht, patiëntgericht en contextgericht gewerkt. De PAAZ is een vrij recente afdeling in AZ Alma: ze werd geopend in 2020.

Vervolgens bracht vice-eersteminister De Sutter een bezoek aan het nieuwe paviljoen Timanti op het domein van het ziekenhuis. Timanti is het Finse woord voor ‘diamant’. Dit is de dagopvang kinder- en jeugdpsychiatrie, er is plaats voor zestien jongeren tussen 12 en 18 jaar. Die worden er geholpen door een kinderpsychiater en een groep medewerkers. Ook deze werking is vrij recent in AZ Alma: er werd met een werking kinder- en jeugdpsychiatrie gestart sinds begin 2019, verspreid over verschillende plaatsen in het ziekenhuis. Begin 2022 kreeg Timanti een gloednieuwe thuis in het paviljoen op het ziekenhuisdomein, waar vice-eersteminister De Sutter enthousiast werd rondgeleid.

AZ Alma maakte van de gelegenheid gebruik om vice-eersteminister Petra De Sutter ook kort te wijzen op de vele uitdagingen waarmee een regionaal ziekenhuis te maken heeft, zowel op medisch, innovatief, economisch als financieel vlak. “Mevrouw De Sutter reageerde heel tevreden over het bezoek aan het ziekenhuis. Ze en was onder de indruk van de gedrevenheid waarmee ze op de twee afdelingen werd rondgeleid”, aldus AZ Alma.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.