Dankbare familie schenkt innovatieve tools aan WZC

schenking familie Abts

Ons Huis en WZC Ter Potterie in Brugge hebben er sinds kort twee belevings- en bewegingstools bij: de Qwiek-up en de Moofie Care. Deze toestellen werden geschonken door familie Abts. Zo willen ze hun waardering uitdrukken waar hun zus Catharina ‘Katrientje’ Abts jarenlang verbleef.

In groep bewegen, een virtuele reis maken of een virtueel concert beleven: voortaan kunnen de cliënten van Ons Huis en het aanpalende woonzorgcentrum Ter Potterie, het allemaal. De gloednieuwe innovatietools Qwiek-Up en Moofie Care maken beweging en animatie op maat mogelijk. De tools worden geschonken door de familie van Katrientje Abts.

“Catharina of ‘Katrientje’ werd geboren in 1966 en kwam in 1997 in Ons Huis St-Anna terecht. Ze was een levensgenieter, knuffelaar en het zonnetje in huis. Ze genoot vooral van muziek en dansen”, vertelt Els Goderis, directeur welzijnsvereniging Ons Huis. Katrientje overleed op 15 juli 2019 in de Molens, een afdeling van WZC Ter Potterie. De familie stond erop een financiële schenking te doen, uit erkentelijkheid voor de goede zorg voor hun zus gedurende al die jaren.

“Daarmee hebben we nu in een Qwiek-up en een Moofie Care geïnvesteerd. De zorgtechnoloog van Mintus gaf gericht advies voor de aankoop, die gelinkt is aan Katrientjes liefde voor muziek.”

Ons Huis en WZC Ter Potterie zijn de familie Abts erg dankbaar. “Dit is een meerwaarde voor onze cliënten en bewoners. En op deze manier houden we ook de herinnering aan Katrientje levend. We kunnen nu meer dan ooit de zorg en ondersteuning bieden waar onze mensen recht op hebben en van genieten.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.