WINGS, een avond in teken van integratieve geneeskunde

WINGS AZ Zeno

Donderdag 16 mei 2024 organiseerde AZ Zeno WINGS, een cultuuravond ten voordele van Warme zorg voor oncologiepatiënten. Als eerste ziekenhuis in Vlaanderen gaat AZ Zeno van start met een dienst ‘integratieve geneeskunde’: “Van onschatbare waarde binnen de oncologie.”

“Met één vleugel kun je niet vliegen”, zo openden Ingeborg en Jean Bosco Safari gisteren de benefietavond WINGS in het Cultuurcentrum Scharpoord. Zij waren daar niet toevallig: beiden zijn het Warme Zorg-ambassadeurs. De cultuuravond werd georganiseerd door AZ Zeno, ten voordele voor Pluszorg en Warme nest, beide organisaties die zich inzetten voor aanvullende zorg en therapie voor mensen met kanker. WINGS werd een avond vol muziek, verhaal, beeld en woord. Zo waren er ook getuigenissen van patiënten, therapeuten en vrijwilligers.

AZ Zeno koestert toekomstdromen voor integratieve zorg, en liet niet na om deze in de verf te zetten: “Integratieve zorg binnen de oncologie is van onschatbare waarde en geniet nu reeds internationale erkenning. De omgeving waarin patiënten worden verzorgd, heeft een aanzienlijke invloed op hun welzijn. Elementen zoals contact met de natuur en goede voeding, beweging dragen bij tot minder stress, verbeterde effecten van medicatie en zorgen voor een beter welzijn”, liet Patrice Buyck, algemeen directeur, optekenen.

“Medische zorg blijft áltijd de basis en wordt nu aangevuld met de integratieve zorg die vaak nog ontbreekt in het medische traject.”

In 2024 wil het ziekenhuis verder uitpakken met gerichte communicatie om de projecten rond integratieve zorg meer bekend te maken bij de doelgroep, de omgeving, andere ziekenhuizen,… maar ook bij potentiële sponsors. Tot nu toe worden geen financiële middelen vrijgemaakt vanuit de sociale zekerheid en is de integratieve zorg aangewezen op giften om de werking te kunnen realiseren.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.