Verpleegkundige maakt kunst voor wachtzaal

Kunst in de wachtzaal Tienen

De wachtzaal van de dienst intensieve zorgen van het regionaal ziekenhuis Tienen wordt sinds kort opgefleurd door zeven kunstwerken. En daar zit een verhaal achter, zo vertelt kunstenares Kristel Philipsen, ook verpleegkundige in het ziekenhuis.

Kristel Philipsen, in het midden op de foto, werkt als verpleegkundige in het regionaal ziekenhuis Tienen. Daarnaast is Kristel een creatieveling, een kunstenaar. Zo schonk ze het ziekenhuis zopas zeven werken van haar hand. Deze zijn te bezichtigen in de wachtzaal van de dienst intensieve zorgen.

“Ik maakte deze reeks speciaal voor de dienst, op vraag van de hoofdverpleegkundige en het patiëntenpanel”, vertelt Kristel. “Op deze manier willen we de naasten van de patiënten een aangenamere wachttijd geven en hen inspireren. Als naaste moet je de zorg voor je geliefde uit handen geven. Maar deze werken tonen dat je met je aanwezigheid op zich, door te vertellen, te luisteren of in stilte samen te zitten ook mee zorgt voor het welbehagen van je geliefde.”

Kunst in de wachtzaal 2

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.