Zorgconsulent Kristien Paridaens is ambassadeur van Team Hope

KristienParidaens

Voor haar honderdjarig bestaan vestigt Stichting tegen Kanker de aandacht op de mensen die opmerkelijke prestaties leveren in de strijd tegen kanker. Zij vormen samen het symbolische Team Hope. Kristien Paridaens, zorgconsulent in AZ Oostende, is ambassadeur van dat mooie Team Hope.

Al honderd jaar vecht Stichting tegen Kanker tegen de ziekte. Om een eeuw aan engagement in de verf te zetten, is er Team Hope: een symbolisch team van onderzoekers, artsen en zorgverleners gespecialiseerd in kanker, die zich iedere dag inzetten voor de missie van de organisatie. Zorgconsulent Kristien Paridaens (AZ Oostende) is ambassadeur van het team.

Kristien startte haar loopbaan in 1994 als verpleegkundige op de afdeling heelkunde in het H. Hart ziekenhuis Oostende. Na een tijdje werd ze hoofdverpleegkundige op de afdeling. In 199 werd ze de eerste borstverpleegkundige van Vlaanderen in A.Z. Sint-Lucas in Brugge. Ze bouwde de werking van de eerste multidisciplinaire borstkliniek uit en leidde vele collega-borstverpleegkundigen op. In 2013 verliet Kristien de borstkliniek om hoofdverpleegkundige te worden op het oncologisch dagziekenhuis in AA Damiaan Oostende. In 2018 zette ze haar schouders onder de uitbouw van de borstkliniek. Daar werkt ze vandaag nog steeds, als zorgconsulent senologie. Ze is een gedreven zorgprofessional. Vrouwen zich meer bewust maken van hun lichaam, is voor haar de voornaamste missie.

“We dragen deze personen een bijzonder warm hart toe, want al deze mensen brengen de missie van Stichting tegen Kanker op een fantastische wijze in de praktijk. Zij geven ons hoop”, laat Stichting tegen Kanker weten.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.