Meer fietsen voor bewoners wzc Sint-Pietersmolenwijk

Fietsen wzc Sint-Pietersmolenwijk

De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Pietersmolenwijk kunnen binnenkort ‘extra gezwind’ op uitstap. Het fietspark van de zorgcampus wordt uitgebreid met een elektrische duofiets én rolstoelfiets. Mobiel Kwestie uit Diksmuide leverde de aangepaste rijwielen.

Zelfstandig en zelfredzaam de weg opgaan: het is niet evident als je zelf minder mobiel of hulpbehoevend bent. Maar in het Brugse woonzorgcentrum Sint-Pietersmolenwijk zetten ze alles op alles om de bewoners geregeld van de buitenlucht en buitenwereld te laten genieten. Een gloednieuwe elektrische rolstoelfiets en duofiets vergroten het comfort bij verplaatsingen voor de ouderen en het zorgteam.

“Zorg met een plus blijft de kernfilosofie van welzijnsvereniging Mintus (waartoe het woonzorgcentrum behoort, nvdr). We garanderen die zorg binnen onze voorzieningen voor ouderen, maar we zijn er ons ook van bewust dat contact met de buitenwereld, de mentale en fysieke gezondheid van bewoners ten goede komt”, kadert voorzitter Pablo Annys de uitbreiding van het fietsenpark. “Dankzij de samenwerking met Mobiel Kwestie kunnen we het fietspark van dit woonzorgcentrum duurzaam, elektrisch en kwalitatief uitbreiden. Ik ben ervan overtuigd dat bewoners en begeleiders de vruchten zullen plukken van deze investering in mobiliteit.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.