Geen alcohol meer in AZ Sint-Maria

Alcoholverbod ziekenhuizen

In Sint-Maria, het algemeen ziekenhuis in Halle, kan je voortaan geen alcohol meer consumeren, noch als patiënt, noch als bezoeker. Vanaf 2025 wordt alcohol trouwens verboden in alle ziekenhuizen.

Bezoek is belangrijk, en bijpraten bij een drankje hoort daar soms bij. We zijn gewend om gezelligheid te associëren met alcohol, maar dat is geen gezonde traditie. AZ Maria Halle wil daar, althans in het ziekenhuis zelf, komaf mee maken. Vanaf nu kan je er in de Bistro & Shop geen alcoholische dranken meer vinden. Daar tegenover staat wel een uitgebreider aanbod aan 0,0%-alternatieven. “Na wat wikken, wegen en proeven hebben we de lekkerste alcoholvrije bieren op onze kaart gezet”, klinkt het tevreden.

“Op die manier zorgen we in onze Bistro & Shop voor een zeer solidair, gezond en gezellig onderonsje met de patiënt. Want je hoeft uiteraard geen medisch expert te zijn om te weten dat alcohol nefast is voor het herstelproces van elke patiënt.” Vanaf 2025 gelden er in alle ziekenhuizen strengere alcoholregels. Vanaf 1 april 2025 zal je in geen enkel ziekenhuis nog alcohol kunnen krijgen.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.