Daling aantal rokers stagneert

rokers

Een op de vier werknemers (25,8 procent) in België rookt. Dat aantal piekt bij de 35- tot 44-jarigen. Daarmee komt ook een einde aan een jarenlange daling.

Zijn Belgische werknemers gezond? Dat pluist IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, uit in haar gezondheidsrapport. De resultaten maken duidelijk dat er nog werk aan de winkel is. Tussen de werknemers van 35 en 44 jaar, rookt maar liefst 28,3 procent. Opvallend is dat hoe ouder men wordt, hoe minder men rookt. Onder de 55-plussers rookt zo’n 20,5 procent, ofwel een op de vijf. Ook roken mannelijke werknemers (31 procent) vaker dan vrouwelijke (17,8 procent).

We roken te veel en bewegen te weinig, bevestigt het onderzoek. Bijna zeven op de tien (69 procent) beweegt minder dan 150 minuten per week, de aanbevolen hoeveelheid door de WHO. 59 procent beweegt minder dan 90 minuten per week. Op dit vlak doen de mannen het wél beter dan de vrouwen: 66 procent van de mannen beweegt minder dan 150 minuten per week, vergeleken met 73 procent van de vrouwen. Ook kampt 58 procent van de respondenten met overgewicht en 24,6 procent met hypertensie.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.