Woonzorgcentrum viert tweede honderdjarige van het jaar

EmmyVermeulen2

Groot feest in woonzorgcentrum Immaculata: Emilienne ‘Emmy’ Vermeulen werd op 22 maart 2024 honderd jaar oud. Ze is bovendien al de tweede bewoner die dit jaar zoveel kaarsjes mag uitblazen.

Een honderdjarige vieren, het gebeurt niet vaak. Twee honderdjarigen vieren op tien weken tijd al helemaal niet. Maar in Edegem is het zover. In woonzorgcentrum Immaculata viert Emmy Vermeulen haar honderdste op feestelijke manier, Zulma Nys ging haar eerder dit jaar al voor. Samen met haar familieleden krijgt Emmy een feest op Residentie Calla. Daarbij zullen alle personeelsleden van de residentie aanwezig zijn, net als burgemeester Koen Metsu.

Edegem staat al jarenlang gekend als één van de meest vergrijsde gemeenten in de zuidrand. Een kwart van de inwoners is er nu al 65 jaar of ouder. Toch is het ook voor WoonZorgCentrum Immaculata uniek om een honderdjarige te vieren. “Eén honderdjarige in WZC Immaculata is vrij uniek, al komt het wel vaker voor”, vertelt Max Cassiers, expert communicatie van WoonZorgNetwerk Edegem. “We zijn dus wel fier dat we op één voorjaar twee honderdjarigen mogen vieren.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.