Bewoners woonzorgcentrum tonen hun ’tattoos’

tattoos ouderen

Tattoos typisch iets voor jongeren? Niet als je het aan de bewoners van Villa Ter Molen vraagt. Zij bewijzen dat clichés over ouderen in de vuilbak mogen.

Ouderen hebben misschien wat vaker meer nood aan zorg, maar verder zijn het volwassenen zoals jij en ik. Dat is de boodschap van een filmpje dat het woonzorgcentrum Villa Ter Molen, dat deel uitmaakt van de zorggroep Vulpia, zopas de wereld instuurde. “Onze bewoners hebben hun eigen wensen en dromen, en persoonlijkheid”, klinkt het.

Het idee startte bij bewoonster Mariëtte. Zij had het idee om haar familie en vrienden eens flink te laten schrikken door zogezegd een tattoo te laten zetten – haar kleindochter is immers tattoo artist. Buurvrouw Martha en ergotherapeute Eline stapten meteen mee in het plan. Niet veel later kwam de tattoo artist langs en ze vond zowaar een tiental bewoners bereid om een (tijdelijke) tattoo te laten zetten. Ze kozen hun tattoo uit, hielpen elkaar en lachten ondertussen heel wat af.

“De tattoos waren tijdelijk, maar de spirit is tijdloos. Veel bewoners wilden hun tattoo toch graag zo lang mogelijk behouden, dus vroegen ze aan de zorgcollega’s om de plaats van de tattoo wat te ontzien”, klinkt het bij de zorgorganisatie.

Benieuwd naar het resultaat?

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.