Benefietmatch haalt 23.879 euro op voor kinderziekenhuis

benefietmatch voor Planeet Goudgeel

Op 1 maart stond de voetbalmatch tussen KVC Westerlo en Sporting Charleroi in teken van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. Met succes, want de sportieve match haalde 23.879 euro op. Dat geld gaat naar de verdere aankleding en inrichting van de de kinderafdeling.

Voetbal brengt mensen dichterbij? In dit geval zeker. KVC Westerlo engageerde zich eerder al om een financiële bijdrage te leveren aan Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis van ziekenhuis Geel. Maar, ze wilden meer doen. Daarom volgde er op vrijdag 1 maart een benefietmatch, een formule die eerder ook al geld in het laatje bracht. Opnieuw was het een succes. Geïnteresseerde bedrijfsleiders, leden van service clubs en netwerkpartners uit de ruime regio van Westerlo en Geel werden uitgenodigd voor een vip-avond. Er volgde zelfs een 4-gangendiner vanop de beste plaatsen in het stadion.

Daarbovenop organiseerden de organisaties ook een ‘exclusieve veiling’. Een kunstwerk van West-Vlaams kunstenaar Denis De Gloire ging onder de bijl, net zoals een gesigneerd voetbalshirt van Jan Vertonghen, en een unieke filmavond in het nieuwe basecamp van voetbalclub KVC Westerlo.

““We kozen bewust voor een online veiling om ook anderen de kans te geven om de objecten te winnen. Zo kregen de eigen medewerkers en artsen van Ziekenhuis Geel als eerste de link naar de veiling toegestuurd. En het doet veel plezier om te zien dat voor alle drie de objecten het winnende bod uiteindelijk werd uitgebracht door iemand van ons eigen ziekenhuis”, zegt een tevreden Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

In totaal brachten de initiatieven 23879 euro op. Deze som zal worden ingezet voor de verdere aankleding en inrichting van Planeet Goudgeel. Het nieuwe kinderziekenhuis in Geel zal eind dit jaar de eerste patiëntjes verwelkomen op de afdeling.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.