Jan Jambon op bezoek bij ZNA Cadix

Jan Jambon Cadix 2

Vlaams minister-president Jan Jambon bezocht het gloednieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Hij mocht er een VR-bril uittesten, en de hoogtechnologische hybride operatiezaal bewonderen.

Voor de Open Technologie & Innovatiedag en Dag van de Zorg zakte Vlaams minister-president Jan Jambon zondagmiddag samen met schepen van gezondheidszorg en ZNA-voorzitter Els van Doesburg af naar het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Ze startten hun rondleiding bij het Brandwondencentrum. Daar mochten ze een virtual realitybril uittesten. Deze bril plaatst patiënten in een virtuele omgeving, waardoor ze minder pijn en angst ervaren.

Tweede op het programma was een bezoek aan de gloednieuwe hybride operatiezaal – met een werkbare oppervlakte van 106 vierkante meter is het de grootste van Europa. De operatiezaal is uitgerust met hoogtechnologische beeldvorming waarmee de chirurg tijdens een ingreep ‘in de patiënt’ kan kijken. Verder is de zaal voor vaatchirurgie ook uitgerust met slimme ai-software die de chirurg ondersteunt.

!”ZNA Cadix is een jong hypermodern ziekenhuis waar artificiële intelligentie en ​ en virtual reality de zorg voor de gewone man en vrouw zichtbaar kwalitatief verbeteren. Meer technologie en meer innovatie gaan de sleutels vormen voor een betaalbare en kwalitatieve zorg in Vlaanderen”, laat de minister-president optekenen.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.