ZAS-medewerkers keuren statuut goed: meer vakantiedagen

ZAS arbeidsvoorwaarden goedgekeurd

Medewerkers van ZNA en GZA hebben het nieuwe, eengemaakte personeelsstatuut goedgekeurd. Ze krijgen voortaan dertig vakantiedagen, en wie bij ZAS werkt heeft de mogelijkheid om drie anciënniteitsdagen op te bouwen.

ZNA en GZA Ziekenhuizen fuseren binnenkort tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Dat betekent dat ook het personeelsstatuut eengemaakt moest worden, met gelijke voorwaarden over de uurroosters, vakantiedagen en toeslagen voor nacht- en weekendwerk. Medewerkers kregen de kans om online te stemmen, van 15 december 2023 tot 8 januari 2024. Tachtig procent van de medewerkers keurde het nieuwe statuut goed.

Wat houdt dat nieuwe statuut in? Om te beginnen houdt het nieuwe statuut dertig vakantiedagen in. Ook krijgt, wie bij ZAS werkt, de mogelijkheid om drie anciënniteitsdagen op te bouwen (dat zijn extra vakantiedagen voor medewerkers die al lang aan de slag zijn bij de werkgever). Daarnaast krijgen alle ZAS-medewerkers maaltijdcheques van acht euro.

“Belangrijke elementen van het nieuwe personeelsstatuut zijn dat alle medewerkers maaltijdcheques van acht euro krijgen en dat starters dertig vakantiedagen hebben. Na drie, zes en negen jaar komt daar telkens een extra dag bij”, legt Willemien Waumans, werknemersafgevaardigde bij ZNA (ACV-Plus) uit.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.