Eerste instagramaccount voor mensen met chronische darmziekten is een feit

instagramaccount kliniek bonheiden

De IBD kliniek (Inflammatory Bowel Diseases) van het Imeldaziekenhuis lanceert een instagramaccount voor mensen met chronische darmziekten. Het doel? Mensen informeren en taboes doorbreken.

Meer dan ooit gebruiken patiënten sociale media om zich te informeren. Het ziekenhuis kan dus niet achterblijven. De IBD Kliniek van het Imeldaziekenhuis evenmin, en zo ontstond het nieuwe instagramaccount. “Het is een efficiënt kanaal waarmee je een breed publiek kan bereiken”, vertelt IBD verpleegkundige Nikki Lembrechts, één van de zielen achter het idee. “Veel van onze patiënten scrollen dagelijks eens door hun instagramfeed en dan is het logisch dat je daar bruikbare tips meegeeft of het team één voor één voorstelt. Daarnaast is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan inflammatoire darmziekten. In België lijden naar schatting 40.000 patiënten aan deze aandoening.”

Doel van het nieuwe account is om vragen over IBD te beantwoorden en betrouwbare informatie mee te kunnen geven, zowel aan patiënten als aan familieleden, én het bredere publiek. “Wij zien onze patiënten op regelmatige basis. Dat creëert een band en die willen we versterken via sociale media. Het is interessant om hen via Instagram op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen onze kliniek. Zijn er nieuwe behandelingen mogelijk? Is er nieuwe info beschikbaar? Welke voeding kan een invloed hebben op het darmstelsel?… We vinden het belangrijk te weten en in te spelen op wat er omgaat bij onze patiënten, wat ze denken en voelen, met welke vragen ze zitten… We vroegen hen ook om input voor het account”, aldus Nikki.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.