Bruggelingen versturen kaartjes tegen eenzaamheid

PC - kaartjesactie Verbind Je Buurt - edit

In Brugge kan je tijdens de eindejaarsperiode gratis postkaarten verzenden met een warme boodschap voor een andere persoon. Dat is een initiatief van het project Vierkant Tegen Eenzaamheid.

“We willen Bruggelingen op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen”, kadert schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis het project. “Vierkant Tegen Eenzaamheid en de Vrijwilligerscentrale bieden gratis postkaarten aan waarop een boodschap kan worden geschreven. Men kan zelf kiezen tot wie de boodschap is gericht: een vriend, een buur, een kennis of misschien zelfs een bewoner van een woonzorgcentrum.”

In 2021 liep deze actie ook al, en dat werd toen een onverhoopt succes met ruim 10.000 verspreidde kaartjes. “We hopen dit jaar dat aantal te kunnen evenaren”, zegt Goderis. De postkaartjes zijn bovendien voorzien van een illustratie door de Brugse kunstenaar Peter Jonckheere. Ze zijn tot eind 2023 verkrijgbaar in de Vrijwilligerscentrale op het Kraanplein en ‘Hoogstraat 9’, althans zolang de voorraad strekt.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.