Verpleegkundigen stellen eigen innovaties voor

Wit-Gele Kruis leertraject

Twaalf medewerkers van Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen volgden de voorbije maanden een innovatietraject. Ze zochten samen naar antwoorden op uitdadingen in de thuiszorg. “Een van de ideeën waar ik aan meewerkte, is een planning waarop patiënten kunnen zien wanneer wij op weg zijn naar hen”, vertelt deelneemster Sofie Detavernier.

Twaalf verpleegkundigen van Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en vier medewerkers van De Lovie vzw (een organisatie die kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap ondersteunt), namen deel aan het ODIN-project. ODIN staat daarbij voor Oplossingsgericht Denken en Innoveren. Daarnaast is ODIN ook de Noorse God van wijsheid, kennis, geneeskunde, strijd en magie. Geen toevallig gekozen naam voor het leertraject dat werd begeleid vanuit Howest IDC in Kortrijk. Vooral oplossingsgericht denken en innoveren stond op de agenda.

“Het was een boeiend traject”, vertelt Sofie Detavernier, thuisverpleegkundige in Wit-Gele Kruis afdeling Kortrijk die deelnam. “Het was verrijkend om problemen, die wij als thuisverpleegkundigen ondervinden op ronde, op een gestructureerde en procesmatige wijze te benaderen. Een van de ideeën waarop ik werkte was bijvoorbeeld een systeem om patiënten meer zicht te geven op onze planning zodat ze kunnen zien wanneer wij op weg zijn naar hen. Ik ben alvast blij dat het Wit-Gele Kruis hiermee in de toekomst verder aan de slag gaat.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.