Nieuwe lichting ‘witte jassen’ klaar voor stage

Witte Jassenceremonie 2023

De studenten van de eerste master Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel ontvingen zopas de felbegeerde witte doktersjas en bijhorende badge van het universitair ziekenhuis Brussel. Deze traditionele Witte Jassenceremonie markeert de overgang van de theoretische lessen naar de medische praktijk in het ziekenhuis.

Het tweede semester van de eerste masterstudenten Geneeskunde bestaat uit het toepassen van de opleiding in de praktijk tijdens stages. Die stap gaat bij VUB traditioneel gepaard met een Witte Jassenceremonie in het bijzijn van ouders en partners. De studenten krijgen de doktersjas overhandigd door VUB-rector Jan Danckaert en een badge van het UZ Brussel door CEO Marc Noppen.  Er wordt hen ook in duidelijke bewoordingen ingepeperd wat van hen verwacht wordt op ethisch en deontologisch vlak.

“Na drieënhalf theoriejaren mogen we onze eerste stappen zetten in het werkveld. Er heerst wat stress, maar ook veel goesting om aan de echte praktijk te beginnen”, zegt VUB-student Maxim Valgaeren. “We zijn enorm blij dat we als VUB-studenten een jaar vroeger in de kliniek mogen starten ten opzichte van onze collega-studenten.”

Met de witte doktersjas om de schouders en een ziekenhuisbadge om de hals, hebben de studenten alvast aan de trotse achterban getoond dat een nieuwe lichting klaar is voor een goedgevulde periode van 19 maanden stage.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.