Prinses Delphine ontwerpt mucosokken ‘with love’

Mucosokken 2023

Kunstenares en prinses Delphine van Saksen-Coburg ontwierp kleurrijke sokken volgens haar bekende ‘Love Goes Around’-werk. Deze koninklijke sokken worden verkocht ten voordele van de Mucovereniging. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

20 november is de start van de Europese Mucoweek. Voor de gelegenheid pakt de Mucovereniging uit met een indrukwekkende sokkencollectie voor volwassenen en kinderen. De sokken hebben bovendien een royaal tintje, want kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg verzorgde het ontwerp. Hiermee toont de prinses haar hart voor de #mucosocks-campagne die aandacht vraagt voor mucoviscidose, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land, waar maar liefst 1.379 Belgen tegen vechten.

“De afgelopen jaren zijn er belangrijke stappen gezet in de behandeling van muco. Zo steeg de levenskwaliteit en de levensverwachting van personen met muco dankzij nieuwe medicatie”, vertelt Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging. “Maar we zijn er nog lang niet. De dagelijkse behandeling kost nog steeds veel tijd, energie en geld. En niet iedereen reageert even goed op de nieuwe medicijnen of heeft er toegang toe. Wetenschappelijk onderzoek naar efficiëntere behandelingsmethodes en op termijn zelfs een manier om muco te genezen, blijft daarom hard nodig. Met onze sokkenverkoop steunen we het muco-onderzoek in de hoop dat we de ziekte op een dag uit de wereld kunnen helpen.”

#Mucosocks

De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. En de print zal je ongetwijfeld van je sokken blazen, want niemand minder dan kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg verzorgde het ontwerp.  Haar ‘Love Goes Around’-werk waarbij het woord ‘love’ wordt herhaald in een cirkelvormige beweging, werd als print gebruikt voor de #mucosocks.

“‘Love’ is een belangrijk element in veel van mijn werken. Je kan er zo veel mee oplossen. Met deze samenwerking wil ik niet alleen het wetenschappelijk onderzoek naar muco steunen, maar eveneens meer ‘love’, begrip en solidariteit vragen voor alle Belgen die lijden aan de onzichtbare ziekte muco,” aldus de kunstenares.

Wil je een paar royale mucosoken kopen? Met tien euro geef je ademruimte aan het muco-onderzoek in ons land. Je koopt ze via deze website.

Mucosokken

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.