West-Vlaamse schilder fleurt Ziekenhuis Geel op

Ziekenhuis Geel kunst

Ziekenhuis Geel is een kleurrijk ziekenhuis, en dat is sinds begin deze week nog meer het geval met de nieuwe tentoonstelling ‘Colors of People’. Werken van de West-Vlaamse kunstenaar Denis De Gloire vrolijken de muren van de gangen op.

Wie vandaag door de gangen van Ziekenhuis Geel wandelt, kan er niet naast kijken: kunst siert de muren van onder andere de consultatie cardiologie, de wachtzalen van polikliniek 1,2 en gastro-enterologie. Het zijn kunstwerken van de West-Vlaamse kunstenaar Denis De Gloire, die opvallen door hun rijkdom aan kleuren, geometrische vlakken en ‘dripping techniek’.

“Het idee voor deze samenwerking kreeg ik van Karine Moykens, voorzitter van de lokale Rotary Club Geel en een groot kunstliefhebber. Zij kocht zelf al enkele van mijn werken en suggereerde dat ik de patiënten van Ziekenhuis Geel ook van mijn werken zou kunnen laten genieten. Lang moest ik hierover niet nadenken. Het was snel een volmondige ‘ja’,” vertelt Denis de Gloire zelf.

Vorig jaar konden patiënten van de sp-afdeling vorig jaar kennis maken met een deel van de collectie van het Gentse S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst). Ook met Yellow art, het kunstatelier van OPZ Geel, heeft het ziekenhuis al een jarenlange samenwerking. “Kunst is belangrijk voor de samenleving, en dus ook voor het ziekenhuis”, verklaart CEO Jan Flament. “Het draagt bij aan een ‘healing environment’ voor onze patiënten. Het ziekenhuis wordt zo nog meer een plek waar ook welzijn in alle facetten wordt aangepakt.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.