Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen ‘meest patiëntgerichte organisatie’

Wit-Gele Kruis beste patiëntenorganiatie

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen viel zopas in de prijzen. Een jaar lang mag de thuiszorgorganisatie de titel ‘meest patiëntgerichte organisatie 2023’ dragen. “Een welgemeende dankjewel aan al onze collega’s!”

Op 9 november 2023 vond de awarduitreiking van CCO Awards (Customer/Patient Centered Organization Awards) plaats. Een jury had zich over de ingediende dossiers gebogen en kwam tot het besluit: Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen is dit jaar de meest ‘patiëntgerichte organisatie’. Vorig jaar was de eer aan Sint-Oda.

“Patiëntgerichte zorg is voor ons heel belangrijk, want als thuisverpleging ben je eigenlijk te gast bij de patiënt”, vertelt Ben Willaert, directeur zorg & kwaliteit van Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Ook willen we onze patiënten zo lang mogelijk thuis laten wonen en ze hun zorgtraject mee in handen geven. Die ambities kunnen makkelijker gerealiseerd worden als we bereid zijn om met de patiënt en mantelzorgers daarover in dialoog te gaan.”

De thuiszorgorganisatie is trots op de titel. “Leuk om te zien dat de jury onder de indruk was over hoe we hier al jaar en dag mee aan de slag gaan. Een welgemeende dankjewel aan al onze collega’s die elke dag het beste van zichzelf geven om de beste zorg mogelijk te geven, samen met onze patiënten, mantelzorgers en zorgpartners”, klinkt het.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.