Gratis borstonderzoeken in Ziekenhuis Geel

gratis borstonderzoeken

Op 26 oktober kon iedereen terecht in Ziekenhuis Geel voor een gratis borstonderzoek, dat naar aanleiding van de internationale actiemaand in strijd tegen borstkanker. De dokters onderzochten in totaal 72 mensen: een gevarieerde groep van mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Een op negen Belgische vrouwen krijgt ooit te maken met borstkanker. Bij mannen gaat het om 1 op 1.000. Om die reden schaart Ziekenhuis Geel zich graag achter de internationale actiemaand in strijd tegen borstkanker. Donderdag 26 oktober 2023 stond volledig in kader van gratis borstonderzoeken. Dokter Johan Vervliet, gynaecoloog, en dokter Kathleen Vanderstappen, chirurg, stonden klaar om mensen te informeren. In totaal konden ze 72 mensen onderzoeken. “Het was een zeer gevarieerde groep van mannen en vrouwen van alle leeftijden”, laten ze weten.

“We zijn heel blij met de opkomst. Op voorhand hadden we reclame gemaakt op onze sociale media en ook in het ziekenhuis. De sociale media post werd zeer veel gedeeld en daarnaast kregen onze collega’s van de opnamedienst ook ettelijke telefoontjes voor meer informatie. Dit bewijst dat er hoge nood is aan dergelijke acties. De aanwezigen gaven ook aan dat ze het apprecieerden dat we dit organiseren in de vertrouwelijke omgeving van onze borstkliniek. Het onderzoek kon op die manier ook in alle anonimiteit verlopen”, vult Freja Gauwloos, borstverpleegkundige, aan.

Elke aanwezige kreeg een informatieboekje mee dat in detail beschrijft hoe je zelf een borstonderzoek kan uitvoeren. Dat wordt aangeraden om elke maand, liefst op een vaste dag, uit te voeren. “Voel je iets, of twijfel je? Aarzel niet en neem contact op met je huisarts of gynaecoloog”, zegt dokter Vanderstappen. Want hoe vroeger je erbij bent, hoe hoger de kans op genezing.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.