UZ Leuven heeft voortaan ‘metrokaart voor campusnavigatie’

metrokaart voor campusnavigatie UZ Leuven

De kleurtjes volgen? Dat is verleden tijd in UZ Leuven. Het ziekenhuis installeert een nieuwe bewegwijzering op campus Gasthuisberg. Bezoekers en patiënten zullen voortaan gebruik kunnen maken van een ‘metrokaart’ voor campusnavigatie.

Het iconische kleurensysteem dateert van 1982. Het systeem vertrok vanuit het idee dat alle patiënten en bezoekers via één centrale ontvangsthal het ziekenhuis betreden. Dat is ondertussen achterhaald: door de uitbreiding van de Health Sciences campus Gasthuisberg kunnen bezoekers vandaag van alle kanten komen. Het pijlensysteem van UZ Leuven was aan een update toe.

Een nieuwe bewegwijzering installeren was geen makkelijke klus, zo weet Liesje Delauré, medewerker communicatie die het project trok. “Toen we vier jaar geleden startten met het project, hadden we nooit verwacht dat het zo uitgebreid en uitdagend zou worden. De borden veranderen was maar één aspect van het nieuwe systeem. De bewegwijzering heeft een impact op het hele ziekenhuis.” Er werd jarenlang getimmerd aan het project. “We zijn blij dat we het nu eindelijk kunnen lanceren, en staan klaar om iedereen met vragen te helpen.”

Wie vanaf maandag 30 oktober 2023 op campus Gasthuisberg komt, kan een beroep doen op de ‘metrokaart’ voor campusnavigatie. Het systeem werkt als volgt: er zijn zeven verschillende straten. Deze verbinden alle locaties en afdelingen op de campus. Elke straat telt verschillende poorten. In de plaats van een klassiek ziekenhuisgebouw met één ingang, krijgt het ziekenhuis twee grote toegangen: toegang Oost en toegang West. “Het ziekenhuis is als het ware een stadswijk binnenin een stad.”

metrokaart voor campusnavigatie UZ Leuven
Bezoekers kunnen voortaan de weg vinden dankzij deze ‘metrokaart’ voor campusnavigatie.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.