Alex Agnew schenkt 100.000 euro aan borstkankeronderzoek

Alex Agnew leerstoel VUB

Er is een nieuwe leerstoel aan de VUB, en die draagt de naam Alex Agnew. Dat is niet zomaar: de stand-upcomedian haalde met een theatertournee 100.000 euro op voor het Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. “Ik heb al veel geluk gehad in mijn leven, het was tijd om iets terug te doen.”

Tijdens de opnames van zijn podcast Welcome To The AA ontmoette Alex Agnew fondsoprichtster Yamina Krossa en VUB-VIB professor Damya Laoui. Zij doen onderzoek naar borstkanker, een onderwerp dat de comedian sowieso al nauw aan het hart lag, omdat de vrouw van zijn podcast-kompaan Andries Beckers er ook al mee te maken kreeg.

Het enthousiasme van Yamina inspireerde Alex Agnew om nog meer te doen: van elk verkocht ticket voor zijn theatertournee Wake Me Up When It’s Over zou hij een euro schenken aan het VUB Yamina Krossa Fonds. Anderhalf jaar later staat de teller op 100.000 euro steun voor kankeronderzoek.

Fundamenteel onderzoek

“Ik heb al veel geluk gehad in mijn leven.” vertelt Alex Agnew. “Het was dus tijd om iets terug te doen. Damya en Yamina zijn twee topvrouwen die ik met plezier steun in hun droom om borstkanker de wereld uit te helpen.” Alex is trouwens niet enkel geldschieter, hij zal ook een engagement aangaan binnen de leerstoel. Ook wordt hij op de hoogte gehouden van de resultaten van het onderzoek, dat specifiek gaat over een therapie tegen kankerherval en uitzaaiingen.

De 100.000 euro die Alex schonk, stelt professor en onderzoekster Damya Laoui en haar team in staat om twee jaar lang fundamenteel onderzoek te voeren: “Vandaag de dag is het niet evident om financiering voor onderzoek te bekomen. Dankzij deze steun kunnen we ons onderzoek nog een stapje dichter bij de patiënt brengen en om ons onderzoek uit te breiden naar andere kankertypes. We zijn hem enorm dankbaar”, laat Damya weten.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.