Korian biedt opleidingsmogelijkheden aan iedere medewerker

Korian Academy

Net zoals Korian een vaste waarde is in het Belgische zorglandschap, is Korian Academy een instituut binnen de organisatie. Al jaar en dag wordt er onvermoeid ingezet op het opleiden van medewerkers met als doel leerhonger stillen, doorgroeimogelijkheden creëren en de zorgkwaliteit hoog houden. “We willen zorg dragen voor hen die zorg dragen”, klinkt het.  

INFUUS sprak met Marjan Horemans, Joke De Meyst en Roel Robbrecht die alle drie op dagelijkse basis bezig zijn met het ontwikkelen en verbeteren van de Academy.  Korian Academy omvat het opleidingsaanbod voor de hele organisatie, van uitgebreide trajecten tot laagdrempelige lessen, vertelt Joke. “Met onze annual refreshes frissen we zo’n tien keer per jaar de kennis van bepaalde relevante onderwerpen op de werkvloer op.”  

De refreshes zijn maar een klein deel van het aanbod, dat naast verplichte trainingen en vormingen ook talloze andere opleidingen omvat. “De opleidingen zijn er voor alle medewerkers, van zorgprofessionals tot het hoofdkantoor, ze zijn onderverdeeld in domeinen”, vertelt Marjan: “Healthcare, leadership, hospitality & services, operations & support en wellbeing. Er zijn ook volledige opleidingstrajecten waarmee je kan doorgroeien van logistiek medewerker naar zorgkundige. Ze worden voortdurend opgeleid om beter te kunnen omgaan met zorgbehoevenden.” 

Ook voor leidinggevenden zijn er specifieke trajecten voorzien. Het aanbod van de Academy wordt afgestemd op de vraag van de werknemers en tendenzen binnen de sector.  

Korian Academy is recent gestart met de opleiding tot zorgkundige, waarbij studenten hun lessen en stages combineren met een job bij Korian. Om dat te verwezenlijken, werkt Roel nauw samen met het volwassenenonderwijs. “We gaan in gesprek met medewerkers die op dit moment geen zorgdiploma hebben, maar wel die ambitie koesteren. In samenspraak met het CVO kijken we naar hun ervaring en eerdere diploma’s om zo te bepalen welke modules ze nog moeten volgen.” Voor iemand zonder ervaring duurt het traject tot zorgkundige anderhalf jaar.  

Het traject staat nog in de kinderschoenen, en toch zijn er voor de tweede lichting, die start in september, alvast 70 kandidaten. Dat zijn heel wat zorgkundigen in de dop, maar daar stopt het niet, aldus Roel. “Idealiter kopiëren we dit concept in de toekomst naar verpleegkundigen. Alleen moeten we daarvoor nog bekijken met welke instanties we kunnen samenwerken.”  

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES