Yana vertelt: begonnen in de poets, nu bijna zorgkundige

Interview Yana

Yana werkt in een van de woonzorgcentra van Korian als verantwoordelijke hospitality en is een van de eerste instromers in het traject tot zorgkundige. 

Yana: “Lang geleden startte ik als jobstudent bij de poetsdienst van een woonzorgcentra. Na wat omzwervingen ben ik nu verantwoordelijke hospitality in WZC De Nootelaer in Keerbergen. Een fijne functie die ik graag doe, maar ik wilde meer.”  

“Toen mijn directie me de mail over de opleiding doorstuurde, met de vraag of ik dat niet wilde doen, heb ik onmiddellijk toegezegd. Ik dacht al langer na over het behalen van een zorgdiploma, maar gaan studeren terwijl je werkt… Dat is moeilijk te combineren als je alleen woont. Dit was mijn kans: ik heb mijn job, ik behoud mijn inkomen, en ik kan toch dat diploma halen. ” 

“Uiteraard is de combinatie soms zwaar. Ik ben verantwoordelijke en kan mijn team niet zomaar achterlaten. Maar het woonzorgcentrum waar ik werk houdt wel rekening met mij, dus dat is fijn. En ik doe het ook gewoon graag. In de zorg staan is echt iets voor mij en ik wil zover komen als ik kan. Dat ik de opleiding volg, is trouwens ook goed voor mijn werkplek: de zorg is zwaar voor iedereen, en ik kan nu nog meer ondersteuning bieden.” 

“Wat mij betreft moeten mensen die deze kans krijgen, ze grijpen. Beter geprobeerd hebben dan blijven twijfelen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar je komt wel vooruit.” 

Yana, verantwoordelijke hospitality en zorgkundige in opleiding bij Korian

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES