Tour de BZIO, een sportieve uitdaging

Tour de BZIO

BZIO is een gezondheids- en revalidatiecentrum, en dat zullen ook de medewerkers geweten hebben. Voor het eerst wordt de ‘Tour de BZIO’ georganiseerd. Personeel en patiënten worden aangemoedigd 3.500 km te fietsen, net zoals de professionele renners in de Tour de France.

BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende) lanceert twee versies van de Tour: een voor patiënten en een voor het personeel. Voor de patiënten is het doel eenvoudig: evenveel kilometers fietsen als de professionele renners in de Tour de France doen, namelijk 3.500 kilometer. Uiteraard kunnen patiënten dat in verschillende etappes doen, aangepast aan hun mogelijkheden. Het evenement zal plaatsvinden tijdens de therapie-uren, in de cafetaria, waar de koers ook live te volgen is via een groot scherm.

Voor de BZIO-medewerkers gaat de sportieve uitdaging nog een stapje verder. Ze kunnen namelijk online verschillende sportactiviteiten registreren, zoals fietsen, lopen, wandelen, zwemmen en fitness. Het doel? Een virtuele tocht van in totaal 10.000 kilometer afleggen. Er zullen ook truien worden uitgereikt aan degene die zich weten te onderscheiden.

“We geloven dat deze uitdagingen zowel plezier als gezonde concurrentie zullen teweeg brengen”, klinkt het bij Nick Marlein, algemeen directeur.

Gelijklopend met de Tour de BZIO is er ook de ‘Le Tour Gastronomique’, waarbij dagelijks een Frans gerecht wordt aangeboden door de interne keuken van BZIO.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.