Brugse mantelzorgers ontvangen postkaart en koffie

Dag van de Mantelzorg

23 juni is Dag van de Mantelzorg. Een mooie gelegenheid voor Brugge om haar mantelzorgers te bedanken. Ze ontvingen allemaal een postkaart die ingeruild kan worden voor een hartverwarmende koffie.

“Mantelzorg is een onderschat engagement”, zegt schepen Pieter Marechal. “Het vergt veel van mensen om op vrijwillige basis de zorg op te nemen voor een familielid, buur, vriend of kennis. Als stad willen we onze dank expliciet uitdrukken. We reiken sowieso al een mantelzorgpremie uit aan ruim 2.000 inwoners in de stad. Vandaag geven we alle mantelzorgers, ook de niet-geregistreerde, een pluim met een heuse postkaartactie.”

De geregistreerde mantelzorgers in Brugge ontvingen hun postkaart al in de bus. Ze kunnen die inruilen voor een hartverwarmende koffie in een van de buurtcentra van Mintus, tussen 23 juni en 7 juli.

Een bewust engagement

“Het is een klein gebaar met een grote betekenis, voor mensen die zich onbaatzuchtig inzetten in een stad die draait om mensen. Niet iedereen staat stil bij wat ze doen, en mantelzorgers doen dat ook zelf niet altijd. De zorg voor een naaste sijpelt vaak in je leven en zonder dat je erg in hebt. Die taak opnemen, is een bewust engagement dat we naar waarde willen schatten, vandaar deze postkaartactie”, vult schepen Pablo Annys aan.

De ‘hartverwarmende’ postkaarten kunnen niet-geregistreerde mantelzorgers en andere geïnteresseerden afhalen in de buurtcentra, bij erkende mantelzorgverenigingen of de openbare bibliotheek. In het najaar van 2023 gaat het Brugs mantelzorgnetwerk alvast extra aandacht besteden aan de jonge mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES