Zilveren peloton en Frank Deboosere trappen de 1000 km in

Het Zilveren Peloton

De aftrap voor de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker is alvast gegeven: het zilveren peloton van Den Olm – bestaande uit bewoners van vier verschillende woonzorgcentra – reed alvast de eerste kilometers samen met Frank Deboosere, peter van de campagne.

Naar goede gewoonte rijden tijdens het hemelvaartweekend duizenden fietsers mee met de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Maar begin deze week, 15 mei, werd in woonzorgcentrum Den Olm door Frank Deboosere alvast de aftrap gegeven van hun 1000 km voor KOTK. Het zilveren peloton – een groep van bewoners van vier verschillende woonzorgcentra – reed samen met Frank Deboosere de eerste kilometers van het traject. Het peloton zal ook dit hemelvaartweekend mee fietsen. Niet op een koersfiets, maar wel op motomeds, hometrainers en duofietsen. Doel is om per woonzorgcentrum 1000 km bijeen te trappen.

“De volgende drie dagen fietsen onze bewoners virtueel mee met de ploegen van vzw Imelda. De Imeldafietsers maakten tijdens hun oefenritten voor de 1000 km filmpjes, die wij hier afspelen. Op die manier maken we mee deel uit van de fietsteams. De beelden worden geprojecteerd op een groot scherm. Zo kunnen onze bewoners ook genieten van het levensechte landschap onderweg”, vertelt Anke Geerts, coördinator wonen en leven in woonzorgcentrum Den Olm. “Maar we krijgen ook heel jonge fietsers over de vloer. Op woensdagnamiddag tussen 14 en 15 uur is er een kinderfietsparcours. Alle kinderen zijn welkom om ons op die manier te helpen de 1000 km te halen.”

En zoals de anderen 1000 km teams laat het zilveren peloton zich ook sponsoren. Zo worden er op maandag- en dinsdagnamiddag in Den Olm pannenkoeken gebakken. De opbrengst gaat volledig naar de 1000 km voor KOTK gaat.

Frank Deboosere, peter van de campagne, trapte samen met een aantal bewoners van Den Olm de eerste kilometers. En dat werd zowel door de bewoners als door medewerkers met veel enthousiasme onthaald.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.