Dit zijn de strafste verpleegkundigen van Vlaanderen

Strafste verpleegkundigen van Vlaanderen

GZA Ziekenhuizen zocht én vond de strafste verpleegkundigen van Vlaanderen. Maar liefst 763 verpleegkundigen en studenten verpleegkunde uit heel Vlaanderen namen deel aan de challenge. Dit zijn de winnaars van 2023…

In maart en april konden alle verpleegkundigen en studenten verpleegkunde in Vlaanderen deelnemen aan het eerste deel van de challenge: een online quiz. Daarin werd de kennis van de deelnemers getest. 763 verpleegkundigen en studenten verpleegkunde namen dit jaar deel. Dat is bijna drie keer meer dan vorig jaar, toen GZA Ziekenhuizen de challenge voor de eerste keer organiseerde in samenwerking met EDITx.

De 10 beste studenten verpleegkunde, de 10 beste verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen en de 10 beste GZA-verpleegkundigen mochten door naar de finale. Deze vond plaats donderdagavond 11 mei 2023. Onder toezicht van 11 professionele juryleden en ambassadeurs van de challenge, onder wie Margot Cloet (gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro vzw), Geert Meyfroidt (professor KU Leuven en kliniekhoofd UZ Leuven) en Candice De Windt (Vlaamse zorgambassadeur), streden zij om de titel.

De winnaars

De finale bestond uit 18 meerkeuzevragen. Bij een ex aequo bepaalden de juryleden de winnaar aan de hand van een reanimatieoefening. Maar wie is er nu de strafste verpleegkundige van Vlaanderen? Dit zijn de namen:

Studenten verpleegkunde:

  1. Ine Loysch – UCLL
  2. Mariken van Oosterhout – Karel de Grote Hogeschool
  3. Emely Van Nespen – AP Hogeschool
  4. Kayleigh Braeckman – Arteveldehogeschool

Door een ex aequo deden Emely en Kayleigh een reanimatieproef, maar daar won Emely zo nipt dat beide studenten een prijs kregen.

Verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen:

  1. Elke Quartier – OLV Ziekenhuis
  2. Jolien Maes – Noorderhart Pelt
  3. Evelien Mees – AZ Vesalius

Verpleegkundigen GZA Ziekenhuizen:

  1. Anthony Van Laere – spoed campus Sint-Vincentius
  2. Jolien Kloen – spoed campus Sint-Augustinus
  3. Renate Vanderbruggen – mobiele equipe

Een geslaagde editie

GZA Ziekenhuizen is tevreden. “De zorgsector kampt met personeelstekorten. Als werkgever willen daarom het beroep positief in de kijker zetten. We zijn dan ook enorm opgetogen met de massale opkomst. Proficiat aan de winnaars en aan alle verpleegkundigen die hebben deelgenomen!”, zegt Geert Goossens, directeur personeel en communicatie van GZA Ziekenhuizen.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.