Dikke merci voor Ingrid en Colette

Dikke Merci UZ Brussel

“Ze zijn eigenlijk de moederfiguren van onze dienst” 

Zorgverleners geven elke dag het beste van zichzelf. Het is dan ook belangrijk om daar af en toe even bij stil te staan en die fijne collega of fantastische medewerker eens echt te verrassen en te bedanken. Daar waren ze het op de spoedgevallendienst van UZ Brussel volledig mee eens. Spoedverpleegkundige Koen Hermans nam contact op met de redactie van Infuus, want het hele team wilde graag hun collega’s Ingrid Andry en Colette De Smet in de bloemetjes zetten.  
 

Kan je vertellen waarom jullie Ingrid en Colette graag willen bedanken? 

“De spoedgevallendienst is een drukke, hectische dienst met zwaar fysiek werk in shiften van twaalf uren. Beide collega’s werken hier al hun hele carrière en staan na al die jaren nog steeds elke dag hun mannetje. Binnenkort gaan ze allebei met pensioen en dus vonden wij dit het ideale moment om hen namens het hele team te bedanken voor al die jaren inzet.” 

Welke kwaliteiten van Ingrid en Colette ontgaan niemand? 

“Wanneer je als nieuwe collega aankomt, staan ze allebei voor je klaar en nemen ze je onmiddellijk op in het team. Ze betrekken je bij alles en dankzij hen hebben wij ons allemaal ontzettend welkom gevoeld op de dienst. Kortom: je kan steeds op hen rekenen en ze bieden bij problemen altijd een luisterend oor aan. Ze zijn eigenlijk de moederfiguren van onze dienst, zelfs al zijn ze heel verschillend. 

Ingrid is een heel vrolijk persoon en neemt zichzelf en de anderen nooit te serieus. Ze is altijd te vinden voor een grapje, steekt de draak met ons allemaal en wanneer je met haar samenwerkt, weet je dat je een plezante dag tegemoet gaat. Op onze dienst is er niemand opgewekter dan zij. Haar humor zal dan ook zeer hard gemist worden. 

Ook Colette zal absoluut een leegte nalaten op de spoedgevallendienst. Zij is dé gipsmeester, dé rots in de branding op Trauma care. Haar passie en specialiteit ligt bij heelkundige en orthopedische problemen en we hopen op dat vlak nog allemaal zeer veel van haar te leren in het komende jaar.” 

Wat maakt van hen zo’n speciale collega’s?  

“Ze werken hier allebei al hun hele carrière en hebben als spoedverpleegkundigen al wat gezien. Zo heeft Ingrid het Heizeldrama meegemaakt in 1985, onderging de dienst in al die jaren heel wat veranderingen en werkten ze beiden tijdens de pandemie. De geneeskunde staat niet stil: de digitalisering, de aanpak naar patiënten toe, de technologie…: ‘t zijn maar enkele van de zaken die in hun carrière veranderden. Als spoedverpleegkundige moet je mee, volg je opleidingen en leer je telkens nieuwe dingen bij. Het is niet iedereen gegeven om met al die veranderingen om te gaan, maar Colette en Ingrid doen dat beiden als de beste. Ze hebben een enorm aanpassingsvermogen, zijn zeer flexibel en zijn gewoonweg de fijnste teamgenoten én spoedverpleegkundigen die een dienst zich kan wensen. 

Maar eigenlijk zijn ze meer dan collega’s alleen… Ze zijn daarnaast ook beste vriendinnen, die op vrije momenten samen op weekend of op reis gaan. Wij vinden het heel mooi dat ze hun carrière tegelijkertijd mogen afsluiten en dus daarom, namens het hele team van de spoedgevallendienst UZ Brussel een welgemeende dank je wel aan hen allebei. We hopen dat ze volop zullen genieten van hun pensioen.” 

Wil jij jouw collega ook graag eens in de bloemetjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan! Mail naar hallo@infuus.be en wie weet, ben jij in onze volgende editie aan de beurt.  

Met dank aan onze partner Fleurop voor de mooie bloemen. 

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.