Mintus schrapt de witte schort

arbeidskledij wzc Mintus

Weg met witte en andere schorten: dat is de nieuwe filosofie bij Mintus. De nieuwe werkuniformen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Het personeel had inspraak in deze beslissing. “Comfortabel, huiselijk en duurzaam.”

De medewerkers van Mintus-woonzorgcentra zien er voortaan iets anders uit. Ze dragen een uniform in een kleur naar keuze. Deze verandering is er eentje die is gekomen in samenspraak met het personeel. Zij kozen voor een broek in jeanskleur en polo’s in achttien verschillende kleuren. Een heuptasje voor werkmateriaal maakt het uniform af. De kleding werd alvast getest op kwaliteit en onderhoudsgemak. “Het voldoet aan alle vereisten. Zo hopen we ‘de witte en andere schorten’ weldra voorgoed te doen verdwijnen in onze zorgvoorzieningen”, klinkt het bij Mintus.

Met dit initiatief wil de Brugse welzijnsorganisatie haar huiselijke karakter onderstrepen. “Het is comfortabel, huiselijk, stijlvol én duurzaam. Daarnaast versterkt dit het groepsgevoel, omdat we tussenschotten tussen functies weghalen”, vult Mintus-voorzitter Pablo Annys aan.

De nieuwe kledinglijn luidt het definitieve einde in van de ‘traditionele’ zorgoutfits die sinds 2015 te zien waren in de woonzorgcentra.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.