UZA is Sportbedrijf van het Jaar

UZA Sportbedrijf van het Jaar

Golf, padel, yoga, lopen, fietsen, wandelen… Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen doet er alles aan om medewerkers te doen bewegen. Die inspanningen werden zopas beloond met de award ‘Sportbedrijf van het Jaar’, een prijs van Sport Vlaanderen.

Het HR-team van UZA mocht de prijs ‘Sportbedrijf van het Jaar’ in ontvangst nemen tijdens de awardshow in de studio’s van Kanaal Z. Het UZA won de prijs in de categorie ‘non profit’ als bedrijf met meer dan 250 medewerkers. “We vinden het heel fijn om erkend te worden voor de sporten die we aanbieden, en ook dat onze medewerkers steeds enthousiast deelnemen”, vertelt HR-directeur Kathleen Janssens. Het stadsbestuur Lommel en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid behaalden de tweede en derde plaats.

“Beweging is echt een van onze prioriteiten. Medewerkers kunnen zelf kiezen om deel te nemen op verschillende niveaus en disciplines”, vult CEO Marc Peeters aan. “Het voordeel is natuurlijk dat wij in de gezondheidssector zitten. We kunnen gebruik maken van de expertise in het UZA zodat onze medewerkers met preventief advies veilig kunnen bewegen.”

UZAbeweegt

Sinds enkele jaren is het sportaanbod van het UZA voor eigen medewerkers serieus uitgebreid. Onder de noemer ‘UZAbeweegt’ kan elke medewerker zich gratis inschrijven voor onder meer yoga, start to golf, padel, lopen en wandelen.

Daarnaast neemt het ziekenhuis ook deel aan tal van evenementen zoals de Antwerp Ten Miles, UZA goes Mont Ventoux en de Antwerp Marathon. Ook in het woon-werkverkeer worden de medewerkers aangemoedigd om te bewegen, onder andere met een gratis herstelservice voor alle fietsers.

UZA Sportbedrijf van het Jaar

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.