Ingeborg Sergeant is ambassadrice Pluszorg

Ingeborg Sergeant

AZ Zeno startte onlangs Pluszorg op dat kankerpatiënten medisch zal begeleiden. Televisiepresentatrice Ingeborg Sergeant is ambassadrice van het nieuwe initiatief.

“Een kankerdiagnose zet je hele leven op zijn kop. Een medische behandeling is één ding, maar daar mag het niet stoppen”, zegt Ingeborg Sergaent die haar gezicht en naam, maar ook haar jarenlange ervaring, onder meer als integratief psychotherapeute en oprichter-bestuurder van ‘De Evolutie’, zal inzetten om Pluszorg mee vorm te geven. “Dit kan voor deze mensen een belangrijke leidraad zijn, een houvast op een moment dat je verloren loopt.”

Aanvullende behandeling

Het traject maakt gebruik van therapieën zoals osteopathie, acupunctuur, kunstzinnige therapieën, muziektherapie en euritmie alsook fytotherapie, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Er is ook aandacht voor preventie, ‘mind ondersteuning’ en het onderhoud van een gezonde levensstijl.

Integratieve zorg vervangt daarbij de klassieke geneeskunde niet. Het is een aanvullende aanpak die gebeurt in samenspraak met de behandelende artsen. “De patiënten worden op een multidisciplinair overleg door meerdere therapeuten besproken. Samen kijken we welke therapieën het best zijn voor die patiënt. Zo komen we tot een op maat gemaakt zorgtraject, waarbij iedere patiënt individueel behandeld wordt op basis van zijn of haar noden”, zegt dr. Bart Devos, integratieve arts Pluszorg.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.