Een croissant en trajectbegeleiding voor stagiairs

Dag van de stagiair

Weet jij nog hoe jouw eerste stages verliepen? Wellicht een tikkeltje onwennig, maar met véél nieuwsgierigheid. Het Imeldaziekenhuis ontvangt jaarlijks ruim 600 studenten. Zij werden zopas bedankt voor hun inzet met een uitgebreid ontbijtbuffet én een persoonlijk begeleidingstraject dat hen helpt bij het maken van een beroepskeuze.

In 2022 ontving het ziekenhuis in Bonheiden precies 624 stagiaires. De meerderheid daarvan, ongeveer 80 procent, zijn studenten van een zorgopleiding. Daarnaast zijn er ook heel wat studenten die een administratieve of ondersteunende dienst versterken tijdens hun stage. “We proberen ze zoveel mogelijk ervaring te laten opdoen op een dienst naar interesse”, vertelt opleidingsverantwoordelijke van het Imeldaziekenhuis Steffie De Meyer.

“Trots op wat ik doe”

Als student is zo’n stage vaak heel indrukwekkend. Studente Laura staat op de dienst Geriatrie. “Er zijn veel leerkansen. Naast het medische en technische, is er ook aandacht voor de mens achter de patiënt. Ook ik mag op mijn eigen tempo ontdooien en steeds vagen stellen”, klinkt ze tevreden. “Ik krijg de kans om te ontdekken wie ik wil zijn als verpleegkundige.” Ook studente Anouck, die ook op de dienst Geriatrie staat, vertelt over haar stage: “Ik ben trots op wat ik hier als stagiair doe. Ik krijg de kans om te stralen in mijn vak.”

Toch kunnen studenten vaak nog wat begeleiding gebruiken. In het Imeldaziekenhuis neemt Willy Cosemans, hoofdverpleger dienst HAVA (Hart en Vaten) een stuk van die begeleiding op zich. “Ik begeleid de studenten mee in hun groei naar zelfstandigheid, maar ook in het omgaan met moeilijke situaties.”

Persoonlijke begeleiding

Naar aanleiding van Dag van de Stagiair, dat op 3 mei plaatsvond, werden de studenten getrakteerd op een uitgebreid ontbijtbuffet. Aansluitend kan ook iedere stagiair een persoonlijk begeleidingstraject volgen dat hen helpt bij het maken van een beroepskeuze.

Dag van de stagiair

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.