Collectie nachtkledij voor vrouwen met borstkanker

Nachtkledij borstkankerpatiënten

Iedereen wil zich graag mooi voelen, ook in nachtkledij. Om die reden lanceert Bel&Bo voor het tweede jaar op rij een collectie nachtkledij aangepast aan de noden van borstkankerpatiënten. Collega’s Inge en Ine – die zelf geconfronteerd werden met de ziekte – ontwikkelden mee de collectie.

Collega’s Inge en Ine werden zelf geconfronteerd met borstkanker. Ze namen het initiatief om vanuit hun eigen ervaring de nachtgoedcollectie mee vorm te geven. Dat gebeurde in samenwerking met stylisten van Bel&Bo en Think Pink. De collectie houdt rekening met de noden en verwachtingen van lotgenoten. Zo vallen de stoffen zacht op de huid, en zijn de kledingstukken makkelijk los te knopen.

“Fantastisch dat we dit hebben kunnen ontwikkelen”, zegt een enthousiaste Ine. “Je kan verschillende stuks combineren en zo een pyjama samenstellen waar jij je goed in voelt.” De collectie is bedoeld voor àlle vrouwen.

Tien procent van de opbrengst gaat bovendien naar Think Pink. Dat zal ingezet worden om elke lotgenoot die de diagnose krijgt in een erkende borstkliniek, gratis de Think Pink-box aan te bieden. Deze box bundelt alle nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker en biedt lotgenoten een steun en houvast tijdens een van de moeilijkste momenten in hun leven.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.