UZ Brussel lanceert container challenge

Container challenge uz brussel

UZ Brussel Foundation lanceert de ‘Paul De Knop Container Challenge’. Deze uitdaging omvat twaalf verschillende sportoefeningen, van pull-ups tot boogschieten. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek. CEO Marc Noppen gaf alvast het goede voorbeeld.

In de zomer van 2022 overleed professor Paul De Knop, de gewezen VUB-rector, aan de gevolgen van melanoomkanker. “De Knop was een inspirator voor velen”, klinkt het bij UZ Brussel. “Hij was bezieler van het ’topsport & studie’-project dat studenten aan de VUB voor het eerst de kans gaf om hun sportieve ambities na te streven in combinatie met een academische studie. Na zijn diagnose lanceerde hij een gelijknamig fonds ten voordele van het onderzoek naar immunotherapie van prof. Bart Neyns aan het UZ Brussel.”

Van 24 april tot 31 mei organiseert de UZ Brussel Foundation nu de ‘Paul De Knop Container Challange’. De hoofdingang van het ziekenhuis doet dienst als sportief strijdtoneel. Strongbox, de partner in het event, voorziet een container uitgerust van twaalf verschillende sportoefeningen.

Finale

De uitdaging is simpel: wisselende teams van drie of vier deelnemers zullen de twaalf oefeningen zo goed mogelijk moeten uitoefenen. De geleverde prestaties worden opgenomen en toegevoegd aan een ranking. De beste teams nemen het op het einde van de maand tegen elkaar op in een finale. Deze wordt gefilmd en vertoond op de afsluitende apotheose van 31/05. Iedereen kan een team samenstellen en zich inschrijven.

Het directiecomité van UZ Brussel gaf alvast een sportieve aftrap van de container challenge. Ook Vlaams minister Benjamin Dalle, Brussels minister Sven Gatz en Tinne Van Der Straeten bevestigden al hun deelname.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.