Minister Vandenbroucke mee op ronde met thuisverpleegkundige Erika

FrankVandenbroucke

Thuisverpleegkundige Erika Billiet werd woensdag tijdens haar gebruikelijke ronde vergezeld door minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke. Ze toonde hem een minder bekend, maar belangrijk facet van thuiszorg: complexe technische zorg.

Erika is 25 jaar in dienst bij Wit-Gele Kruis. Zeven jaar daarvan staat ze bij het gespecialiseerd team waar ze wondzorgreferente is. Woensdag kreeg ze tijdens haar gebruikelijke ronde in het Gentse het gezelschap van niemand minder dan de minister van Volksgezondheid. Op het programma stond complexe wondzorg en zorg bij een patiënt met een steunhart.

“Ik vond het tof om mijn job aan de minister te kunnen tonen”, vertelt Erika. “Thuisverpleging is meer dan inspuitingen en hygiënische zorg. Zo doen we ook complexe technische zorgen. Dat neemt echter heel wat tijd in beslag, en dat heeft de minister met eigen ogen kunnen zien. Tijdens de autorit heb ik ook enkele van mijn bezorgdheden kunnen aankaarten, zoals de pensioengolf en wat met oudere werknemers.”

Wat vond de minister van zijn zorgstage? “Het was een verrijking om mee op ronde te gaan en de zorg vanop de eerste rij te kunnen aanschouwen. Zowel het contact met de verpleegkundige als met de patiënten, en dat in hun thuisomgeving, is heel waardevol”, klinkt het. “We hebben al enkele stappen gezet, maar we moeten blijven investeren, en ook hervormen, in de thuisverpleging.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.