Tiense leerlingen proeven van de zorgsector

Zorgberoependag

95 leerlingen brachten een leerrijk bezoek aan Alexianen Zorggroep Tienen en RZ Heilig Hart Tienen. Ze namen er deel aan verschillende workshops en kregen een voorsmaakje van wat de sector allemaal te bieden heeft.

Het bezoek maakt deel uit van de zorgberoepenrally, een project van de provincie Vlaams-Brabant om jongeren warm te maken voor een job in de zorg- en welzijnssector.

In de voormiddag werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Ook kinderopvang en familiehulp kwamen aan bod.

In de namiddag verhuisde de groep naar het regionale ziekenhuis, waar ze drie workshops volgden die verschillende aspecten van het zorgberoep ontdekten: op de afdeling Kort Verblijf volgden ze een verpleegkundige die hen liet proeven van verpleegkundige taken zoals bloedafnames. Een spoedverpleegkundige leerde hen reanimatietechnieken aan en tijdens de laatste workshop maakten de leerlingen kennis met kine- en ergotherapie.

Zorgberoependag-29

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES