EK-kampioen mag nieuw Sportmedisch Centrum ‘inrijden’

Opening Sportmedisch Centrum (2)

Het Sint-Andriesziekenhuis opende zopas officieel het nieuwe Sportmedisch Centrum. Hier kunnen sportievelingen voortaan terecht voor medische begeleiding en advies rond sporten. Niemand minder dan Belgisch en Europees kampioen veldrijden Michael Vanthourenhout mocht als eerste het centrum ‘inrijden’.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij het Tieltse ziekenhuis draagt men dit spreekwoord hoog in het vaandel. “Mensen die regelmatig sporten zijn fysiek en mentaal fitter, en hebben minder kans op chronische ziekten”, klinkt het. “Sporten moeten wel beoefend worden op een medisch verantwoorde manier, om zo blessures of eventueel cardiale problemen te vermijden. De komst van het Sportmedisch Centrum biedt op dat vlak een antwoord op een groeiende vraag.”

Wie in Tielt of omstreken woont, kan voortaan in het ziekenhuis terecht voor een inspanningstest, trainingsadvies, sportcardiologische screening en longfunctieonderzoek, diagnose, behandeling en preventie van sportblessures. Het centrum wordt gedragen door de diensten cardiologie, pneumologie, fysische geneeskunde, orthopedie en medische beeldvorming.

Voor de gelegenheid van de opening werd Michael Vanthourenhout, Belgisch en Europees kampioen, uitgenodigd. Het eerste verdieping van het ziekenhuis werd daarvoor tijdelijk een crossparcours. Nadien legde Vanthourenhout -onder begeleiding van de inspanningsfysioloog ook een fietstest in het Sportmedisch Centrum zelf.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.