Imelda informeert en test kennis over nieren bij bezoekers

nierendag

9 maart is Wereldnierdag, een goede gelegenheid om mensen bewust te maken over het belang van gezonde nieren. Bij het Imeldaziekenhuis krijgen bezoekers bij het binnenkomen meteen informatie en is er een stand waar de bloeddruk en medische kennis gemeten wordt.

Onze nieren bestaan uit een groot aantal microscopisch kleine filtertjes die het bloed zuiveren. Na het filteren blijven afvalstoffen en water over die urine vormen. Daarnaast voeren de nieren nog andere belangrijk taken uit. Zo dragen ze bij aan sterke botten en maken ze verschillende hormonen aan. In tegenstelling tot de enorme hoeveelheid aan functies die de nieren uitoefenen in ons lichaam, hebben ze slechts een beperkte mogelijkheid tot herstel en vernieuwing bij schade. Zorg dragen voor onze nieren is dus van groot belang. Dat zette het Imeldaziekenhuis vandaag eens te meer in de aandacht.

ImNiPa

Bezoekers worden vandaag aan de inkomhal onthaald met tips voor niervriendelijke voeding en een infoquiz rond gezonde nieren. Ook de patiëntenvereniging ImNiPa (ImeldaNierPatiënten) is aanwezig met een verkoopstand, de opbrengsten worden door hen gebruikt om hun activiteiten voor nierpatiënten te financieren.

Verder is er ook een stand waar de bloeddruk gemeten kan worden – belangrijk, want een hoge bloeddruk is één van de risicofactoren voor chronisch nierfalen. Wie wenst kan ook zijn kennis over de werking van onze nieren en de risico’s op nierproblemen testen aan de hand van een korte quiz.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.