Mederi viert 20-jarig bestaan met podcast

Podcast

Thuishulporganisatie Mederi blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. De zorgorganisatie viert deze mijlpaal met ‘gene zever’, maar een ‘weldoordachte kritische noot, hoopvol en oplossingsgericht, zoals altijd’ zeggen ze zelf. Dat belooft…

Mederi, dat ondertussen 1.500 zorgmedewerkers telt, is doorheen de jaren een vaste waarde geworden is het thuisverplegingslandschap. Het jubileumjaar viert de organisatie op 25 mei, maar ook daarvoor gebeurt er al wat. Zo verschijnt er vanaf 15 maart een podcast: De Kopgroep. In deze podcast zullen verschillende spelers in de sector aan het woord komen. “We gaan uitdagingen benoemen én samen zoeken naar oplossingen”, klinkt het.

“De thuisverpleging is een sector die nog te vaak onderbelicht blijft. Nochtans krijgt bijna iedere Vlaming ermee te maken.” Om een duurzaam systeem te creëren, is het essentieel dat er geluisterd wordt naar zorgverleners, vult ook Elise Hevyaert, communicatiecoördinator van Mederi, aan. “We willen faciliteren dat hun verhalen kunnen gehoord worden. Ook door zij die het beleid uitstippelen.”

De Kopgroep zal getrokken worden door Lode D’haenens, praktijkcoördinator van Thuisverpleging Mens & Zorg uit Zomergem. “Omdat de bedoelingen van De Kopgroep juist zitten, heb ik niet getwijfeld.” Lode vertelt als eerste zijn verhaal op 15 maart.

Hoewel het een feestjaar is voor Mederi, wil de organisatie ook stilstaan bij wat er in de wereld gebeurd. Op woensdag 22 maart 2023 kan men daarom naar de voorstelling Rebels komen kijken in Cinema Netwerk Aalst. De ticketverkoop gaat naar de actie 12-12. Reserveren kan hier.

De kopgroep Mederi

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.